Gehaktballen

Antal: 6 ballen
Voorbereiding + braadtijd: 15m + 30m

Ingredienten winkel

  • 500 gram gehakt
  • 2 eieren

ingerdienten kastje

  • 1 tl knoflook trafasie
  •  1 scheutje ketjap
  • 1 tl sambal
  • 1 tl mosterd
  • 3 handjes cruslie, Crushed (of: 3el bloem + handje rozijnen)
  • 35 gram boter
  • 1 blokje boulion
  • water

bereidng

  1.  Crush de cruslie
  2. Kneed alles behalve boter boulion en water door elkaar tot een mooie emulsie
  3. Smelt de boter in een braafdpan, rol 6 ballen en leg ze in de pan. Aanbraden en keren.
  4. Voeg water en boulion toe en keer regelmatig tot de ballen gaar zijn.

Variatie tip
Lekker wat proberen, doe er eens olijven door, of zongedroogde tomaatjes, of bedank iets anders (geraspte kaas?)